Tienpolven työhön valmentavat palvelut

Tienpolven työhön valmentavat palvelut on tarkoitettu työttömille henkilöille, jotka tarvitsevat ohjausta omien suunnitelmien eteenpäinviemisessä. Toiminnallisia kartoitusjaksoja ja työelämäkokeiluja toteutetaan Tienpolven tilalla tai muilla työnantajilla yhteistyössä Kuopion TE-palveluiden, sosiaalityön ja kaupungin työllisyyspalvelujen kanssa. Tilalla on mahdollista päästä tekemään erilaisia eläinten- ja kiinteistön hoitoon sekä rakentamiseen ja puutarhan hoitoon liittyviä tehtäviä asiantuntevassa ohjauksessa. Toiminnallisen tekemisen lisäksi ohjaamme omien henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamisessa. Palvelu on asiakkaille vapaaehtoinen ja maksuton.

 

 

 

 

 

 

Toiminnallinen alkuvaiheen selvittelyjakso (1-2 kk)

 

Alkuvaiheen selvittelyjaksolla pääset selvittämään työ- ja toimintakykyäsi. Yksilöllisen ohjauksen ja tuen lisäksi pääset kokeilemaan hevostilan arkitöitä mm. hevosten hoitoa, käsittelyä ja ruokkimista tai kiinteistön- ja puutarhan hoitoa sekä rakennustöitä omien kiinnostustesi ja vahvuuksiesi mukaan, aiempaa kokemusta et tarvitse. Kartoitusjakson aikana työskentelet 2-3 päivänä viikossa noin 4 tuntia kerrallaan ja samalla työstämme jatkosuunnitelmaasi.

Työelämäkokeilu ohjaus- ja valmennuspalvelulla (6-12 kk)

 

Työelämäkokeilu ohjaus- ja valmennuspalvelulla on tarkoitettu työttömille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymis- ja kouluttautumisvaihtoehtojen selvittämisessä ja työhön ja koulutukseen siirtymisessä. Työelämäkokeilun aikana työskentelet 3-4 päivänä viikossa Tienpolven hevostilalla tai muulla työnantajalla. Käytännön taitojen kehittämisen ohella saat tukea, ohjausta ja valmennusta omien yksilöllisten tavoitteidesi eteenpäin viemisessä ja saavuttamisessa. Työelämäkokeilun jälkeen tavoitteena on, että sinulla on tarvittavat valmiudet siirtyä työhön, koulutukseen tai Kelan ammatilliseen koulutukseen.

 

 

 

 

 

 

Voit käydä tutustumassa Tienpolven hevostilalla toteutettavaan alkuvaiheen kartoituspalveluun. Hevostila sijaitsee Kuopiossa Hiltulanlahdessa, 20 km:n päässä Kuopion keskustasta ja noin 15 km Petoselta. Tilalle pääsee nro 74 ja 31 busseilla sekä Rautalammin bussilla. Järjestämme tarvittaessa kyydityksen ryhmälle.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi, Kuopion kaupungin työllisyyspalveluihin puh.044 718 4032 (ma-pe klo 13-14) tai palvelun tuottajaan puh. 044 371 7183 / Titta tai puh.044 371 7182 / Jukka

KATSO ESITE: Työhön valmentavat palvelut esite

KATSO VIDEO LINKISTÄ: https://www.youtube.com/watch?v=G691t42gfWU

 

 

 

 

Työnetsintä ja työhönvalmennus (-5kk)

 

Työnetsintä ja työhönvalmennuspalvelu on tarkoitettu työttömille, jotka tarvitsevat apua työllistämisen edistämisessä. Työhönvalmennuksessa keskustellaan lähtötilanteestasi ja kiinnostuksistasi, kartoitetaan ammatillista osaamistasi sekä viedään eteenpäin suunnitelmiasi ja tavoitteitasi. Työhönvalmennuksen aikana kehitämme myös työnhakutaitojasi ja laitamme työnhakuasiakirjasi kuntoon, etsimme alueelta sopivia työnantajia ja markkinoimme niihin osaamistasi. Työhönvalmentaja auttaa sinua työpaikan etsimisessä, neuvottelemisessa ja työssä alkuun pääsemisessä.

Työhönvalmennus on mahdollista toteuttaa halumassasi tapaamispaikassa. Kasvottaisten tapaamisten lisäksi ohjausta on mahdollista saada puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median välityksellä.

Tienpolven työhönvalmennuksen vastuuvalmentajana toimii Titta Tienpolvi, joka on koulutukseltaan YTM (sosiaalipsykologia, kasvatus- ja kauppatiede). Lisäksi hänellä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajan koulutus ja neuropsykiatrisen valmentajan koulutus. Titalla on pitkä työkokemus nuorten, aikuisten ja maahanmuuttajien opetus-, ohjaus- ja työllistämistehtävistä sekä hyvä aloihin liittyvien paikallisverkostojen tuntemus. Titta on työskennellyt myös yliopistolla tutkijana ja kehittäjänä. Tienpolven valmennuksessa on mukana myös Jukka Tienpolvi ja Paula Ettanen. Jukalla on neljä ammatillista tutkintoa sekä työvalmentajan eritysiammattitutkinto. Jukka tuntee erityisesti alueen rakennus-, kuljetus-, metalli- ja ravintolatoimialoja. Paula on työvalmentaja-opiskelija ja lähihoitaja, hänen vahvuusalueenaan on hoitoalan tuntemus.

Jos kiinnostuit palvelusta, ole yhteydessä Kuopion kaupungin työllisyyspalveluihin puh.044 718 4032 (ma-pe klo 13-14) tai palvelun tuottajaan, puh. 044 371 7183 / Titta ja puh. 044 371 7182 / Jukka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot
Tienpolvi Ky

2817986-6

Osoite

Sotkanniemi 273
70870 HILTULANLAHTI

Puhelin

044 371 7183